Aart van Dragt

Aart en Teuntje van Dragt tijdens hun 25 jarige bruiloft

Deze foto is van de 25 jarige bruiloft van  Aart van Dragt 1892-1974 en Teuntje van de Vrugt 1890-1983. Aart en Teuntje trouwde 27 augustus 1921 (zaterdag), Epe dus dit feestje is op 27 augustus 1946 geweest vlak na de oorlog.

Op de bovenste foto staat op de achterste rij van links naar rechts Gerard van de Vrugt daarnaast Hendrik van Dragt een broer van de bruidegom Aart van Dragt dan Bets van Maanen naast Bets staat haar man Gerrit van Dragt, daarnaast Jan Grolleman, dan de rij daarvoor staat Jo Bosch, Be Bosch, dan Joop van Dragt en naast hem Bertha van Dragt Jonker dan Mannes van Dragt daarnaast Driekus van Dragt, naast Driekus Arie Dalhuizen, achter Driekus en Arie staat Egbert Vijge, dan Willempie van de Vrugt daarnaast weet ik niet maar dan Derkje de Graaf en als laatste Hendrika Johanna van de Vrugt en op de voorgrond het echtpaar Aart en Teuntje van Dragt.

Maar het verhaal gaat verder terug naar Mannes van Dragt 1849-1928 Mannes was getrouwd met  Klaasje Rondhuis 1861-1922 en woonde ook in Epe. 

Mannes had een boerderijtje aan de Vemderweg in Epe, deze boerderij deed hij over aan zijn zoon  Hendrik van Dragt 1890-1964, maar hij heeft ook een boerderij over gedaan aan zijn zoon Aart van Dragt waarvan hieronder de koopakte de datum van de koopakte was 25-2-1923 en verder een paar foto’s van de boerderij, deze boerderij stond in het loohuizerveen, wat nu het adres heeft van Dorperveldweg. De tweede foto is een luchtfoto van de boerderij en op de derde foto zitten voor de boerderij Aart van Dragt met zijn vrouw Teuntje en Bertha van Dragt Jonker, Mannes van Dragt en Driekus van Dragt.

Deze informatie kregen wij van Aart van Dragt waarvoor ik hem hartelijk wil bedanken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *